1 8967859en 78906890shot 1У Львові на обліку в обласному дитячому психо-неврологічному диспансері перебувають близько 300 дітей з розладами спектру аутизму. Про це сьогодні, 24 квітня, нагадали у Львівській міській раді, передає Гал-інфо.

Офіційно в Україні станом на 2019 рік проживають понад 6,5 тисяч дітей з діагнозом “дитячий аутизм”. Це майже 12 дітей на 100 тисяч населення віком до 18 років.

Нагадаємо, що у Львові розробили спеціальні наліпки про те, як допомогти ти підтримати дітей, які мають аутизм. Зокрема, йдеться про часті випадки нерозуміння оточуючих поведінки таких дітей. А також те, як діяти, коли на вулиці побачили дитину без супроводу дорослих. Адже, як зазначають фахівці, аутизм впливає на кожну людину по-різному, і хоча його неможливо вилікувати, проте з часом можна скоригувати і адаптувати людину до соціального життя.

Пояснимо, що аутизм - це стан виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку і характеризується вродженим та всебічним дефіцитом соціальної взаємодії взаємодії та спілкування. Його неможливо вилікувати, проте з часом можна скоригувати і адаптувати людину до соціального життя.

Аутизм впливає на кожну людину по-різному, і може варіюватись від дуже легкої до дуже важкої форми прояву. Люди з аутизмом хочуть спілкуватись, проте часто не знають, як. Розлади аутистичного спектру починаються у дитинстві, проте зберігаються у підлітковому та дорослому віці. у Більшості випадків ці стани проявляються у перші п'ять років життя.

Люди з аутизмом можуть бути надзвичайно обдарованими, проте їм потрібно набагато більше часу, щоб навчитись чомусь дуже простому.

Згідно зі статистикою, одна дитина із 88 має аутизм. При ранньому втручанні ти корекційних заходах, дитина може бути повністю адаптована до соціального життя. В Україні кожного року зростає на 30% кількість дітей з діагнозом аутизм.