81 mainНапередодні Великодня у Києві патріарх Філарет нагородив бізнесмена з Дніпра Олександра Петровського орденом Святого Архістратига Михаїла І ступеня. Про це інформує прес-служба благодійного фонду дніпровського підприємця, пише "UА 1"

Зазначається, що орденом нагороджено "за відродження духовності в Україні та утвердження Помісної православної церкви".

У своїй промові Філарет сказав, що за період 20-річного знайомства Петровський завжди підтримував Церкву і що пишається тими церквами, які бізнесмен збудував у Дніпрі.

Нагадаємо, Олександр Петровський, відомий кримінальний авторитет на прізвисько Нарік був присутній на процедурі отримання Томосу в Стамбулі як гість з боку Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП).

Пізніше журналіст і нардеп Лещенко стверджував, що президент Петро Порошенко особисто займається легалізацією дніпровського бізнесмена Олександра Петровського – відомого кримінального авторитета на прізвисько Нарік.

У відповідь радник президента Ростислав Павленко пояснив присутність Наріка на врученні Томосу тим, що вхід до собору в Стамбулі, де проходила церемонія, був вільним.