profesor pamiatnikПам'ятник вченим, розстріляним на Вулецьких пагорбах у Львові, поблизу гуртожитків «Львівської політехніки», повністю очистили від фарби та написів.

Про це повідомили у прес-службі львівської мерії.

Сьогодні вранці на місці було проведено нараду за участю проректора університету «Львівська політехніка» Романа Коржа, проректора університету «Львівська політехніка» Володимира Крайовського, заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленко, представників Національної поліції та Муніципальної дружини.

Зокрема, окрім цілодобового чергування охорони, також буде встановлено додаткове відеоспостереження біля пам'ятника вченим міста Львова, розстріляним нацистами у 1941 році на Вулецьких пагорбах.

За цим фактом Франківським відділом Національної поліції відкрито провадження за фактом хуліганства. Зараз ведеться слідство.

Нагадаємо, 10 березнявандали «розмалювали» пам'ятник польським професорам, яких розстріляли тут у 1941 році. Пам’ятник облили червоною фарбою і написали «Смерть ляхам» на задній частині експозиції.

12 березня ідентичну провокацію було вчинено у селі Підкамінь на Львівщині.