60216472 2058071394301843 6576384628632846336 nУ Львові все частіше трапляються випадки, коли громадяни, які хворі на гепатит, не можуть відкрито розповісти про свою хворобу працівникам державних установ, органів місцевого самоврядування, і, насамперед, працівникам закладів охорони здоров’я. Часто, люди воліють лікуватися анонімно, оскільки не кожен хворий на гепатит, може відкрито зізнатися про свій діагноз, внаслідок стереотипів, які склалися в суспільстві.

Народний депутат України Тарас Батенко звернувся до Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА для отримання інформації стосовно Державних програм лікування хворих на гепатит. Отримані роз'яснення публікуються у всіх ЗМІ виборчого округу, щоб люди, яких спіткала важка хвороба, могли б отримати належне безкоштовне лікування за державними програмами.

Як повідомляє Директор Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, у відповідності до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» на реалізацію загальнодержавної програми за напрямками «Централізована закупівля лікарських засобі для лікування вірусного гепатиту В» та «Централізована закупівля лікарських засобі для лікування вірусного гепатиту С» виділено квоту для Львівської області на суму 3 млн 900 тис гривень.

На теперішній час здійснюється розподіл лікарських препаратів на лікування хворих на вірусний гепатит В та С, закуплених за кошти Державного бюджету України, та у разі потреби пацієнт буде забезпечений препаратами, у залежності від встановленого діагнозу хвороби з врахування генотипу вірусу.

У разі необхідності, з метою уточнення клінічного діагнозу та подальшого лікування, просимо заявників звертатися за медичною допомогою в V відділення КНП ЛОР «ЛОІКЛ» за адресою: м. Львів, вул. Пекарська, 54, контактна особа: лікар-інфекціоніст Романюк Любов Степанівни, моб.тел. 050-371-17-09.