1 758ensh56856582ot 1Львів'янин Андріан Ядлось зареєстрував петицію, де просить створити дорожнє кільце на перехресті вулиць Виговського та Любінської.

"Будівництво кільця має великі переваги над звичайним перехрестям , яке існує на момент створення петиції , а саме : 
1.Підвищена безпека руху. Досягається зниженням швидкості при наближенні до перехрестя. ДТП через нижчу швидкість мають менш важкі наслідки, але їх кількість дещо більша в порівнянні з простим перетином. 
2.Пропускна спроможність. Пропускна спроможність (в визначених діапазонах) вища ніж звичного перехрестя з світлофорами, тому що немає фази «червоний для всіх». 
3.Час очікування. Час очікування порівняно з простими перехрестями нижчий, оскільки кругове перехрестя зазвичай не має світлофорів і не потрібно чекати зеленого світла. 
4.Кількість шляхів, що з'єднує перехрестя. В той час коли сигнальна схема світлофорів у перехрестя з більш ніж 4 гілками дуже складна, число можливих гілок кругового перехрестя залежить тільки від його діаметра. 
5.Інші переваги. Додатковими перевагами є кращий екологічний баланс (нижчий рівень шуму, менше вихлопних газів від машин, що очікують) і зменшення затрат на утримання (немає світлофорів). Щоправда існують кругові перехрестя обладнані світлофорами, як правило багаторядні", - йдеться у тексті петиції.