toc roksolanaВчора, 15 травня, близько 12:00 на площі Соборній у Львові на стихійному ринку біля торгового центру "Роксолана" Муніципальна варта конфіскувала у жнки похилого віку полуниці, які вона продавала, та готівку. Згодом восьмеро муніцималів напали на двох чоловіків, які намагались захистити продавчиню. Про це Форпосту повідомив один із потерпілих п. Михайло.

Учасники інциденту написали дві заяви у поліцію.

"Я повертався додому і здалеку побачив, що зібрався натовп людей і двоє муніципалів. Жінка, що продавала полуниці стояла і плакала. Коли я підійшов запитати що сталось, вона сказала що працівники Муніципальної варти забрали у неї полуниці та 700 гривень, які вона мала при собі. На місці почався словесний конфлікт, але потім муніципали розвернулись і пішли до себе в офіс на вул. Зелену.

Десь через пів години я з товаришем прийшов до них у офіс та попросив покликати їх начальника, хотіли поговорити. Але розмова закінчилась тим, що вісім чоловік на двох наскочили і почалась бійка.

Після цього ми викликали поліцію та написали заяву про побиття. Постраждала жінка також написала заяву, адже законного права забирати товар муніципали не мають", - розповів п. Михайло.