1 6785en8796795shot 1
Скріншот з фільму
У сюжеті ТСН про збільшення покарання для гвалтівників-педофілів, редактори, ймовірно помилково, згадали греко-католицькі церкви у Польщі замість римо-католицьких. Таким чином, журналісти нарекли священослужителів УГКЦ злочинцями.

Отець Юстин Бойко, священик УГКЦ зі Львова, вимагає термінових вибачень від журналістів. Адже їхня помилка нанесла чималої моральної шкоди всій греко-католицькій церкві.

"Вчора, 17 травня 2019 року, у випуску новин на телеканалі 1+1 пройшов короткий репортаж про те, що Польський сейм хоче подвоїти покарання за педофію.

Така ініціатива з'явилася після недавнього виходу документального фільму Tomasza Siekielskiego "Tylko nie mów nikomu". У цьому фільмі представляються факти педофілії в Польській Католицькій Церкві, які навмисно скривалися і через які постраждали невинні люди, особливо діти!

Так ось, ведуча, читаючи текст на фоні сюжету фільму, сказала такі слова: "Документалький двохгодинний фільм ... викриває насилля в польських греко-католицьких церквах...".

Доводжу до відома керівництва телеканалу, що в Польщі діє єдина греко-католицька Церква і нею є УГКЦ. Вона діє у статусі митрополії, яка має дві єпархії.

З огляду на те, що подана телеканалом 1+1 інформація завдала поважної моральної шкоди УГКЦ і її вірним, вимагаю від телеканану 1+1 публічного спростування і вибачення за висвітлення фальшивої інформації протягом 24 годин.

У випадку відсутності вибачення вважатиму, що подана у випуску новин фальшива інформація була спеціально продуманим кроком і є елементом інформаційної війни проти Української Греко-Католицької Церкви.

Єрм. Юстин Бойко, студит, УГКЦ
Доктор богословських та патристичних наук
Керівник Постуляційного Центру Монастирів Студійського Уставу", - йдеться у зверненні отця.