luchakivskaЛьвівською міською радою ще 12 листопада 2009 року прийнята ухвала №3067 «Про внесення змін до ухвали міської ради від 27.12.2007 №1488 та визначення переліку земельних ділянок, призначених для розміщення автобусних станцій для відправлень автобусів Золочівського, Яворівського, Городоцького та Бібрського напрямків», якою було визначено місце для облаштування автостанції №6 за адресою м. Львів, вул. Личаківська, 227. Пройшло уже більше 10 років, однак Львівська міська рада по сьогоднішній день не спромоглася забезпечити належних умов для пасажирів золочівського і перемишлянського напрямків, повідомляє Золочів.нет

У зв’язку з цим, народний депутат України Тарас Батенко направив депутатське звернення міському голові міста Львова Андрію Садовому для вирішення проблеми з облаштування кінцевої зупинки приміських і міжміських автобусних маршрутів золочівського і перемишлянського напрямків (довжина деяких маршрутів більше 50 км), які знаходяться на вулиці Личаківській (між перехрестями із вул. Тракт Глинянський і вул. Голинського) у м. Львові.

Як зазначає Тарас Батенко у зверненні, приміські автобуси згаданих напрямків здійснюють посадку пасажирів біля хідника на вулиці Личаківській, тут же вони здійснюють відстій і таким чином зменшують пропускну здатність згаданої ділянки вулиці і сприяють виникненню дорожніх заторів. Раніше відправлення приміських і міжміських автобусів цих напрямків здійснювалося із АС №6, яка розташована на площі в районі перехрестя вулиць Личаківської, Яловець та Голинського, але на даний час дана автостанція відсутня, а пасажири позбавлені елементарних вигод, таких як зал очікування, білетних кас, санітарно-побутових приміщень, інформаційних стендів або диспетчерів, які б інформували про рух та затримки автобусів.

Народний депутат України вважає, що Львівська міська рада спільно із обласною державною адміністрацією повинні спільно вирішити питання відновлення повноцінної робити автостанції №6 у місті Львові, яка б обслуговувала приміські і міжміські автобусні маршрути згаданих напрямків. Місце розташування відновленої автостанції № 6 має бути в межах пішохідної доступності від кінцевої зупинки трамвая «вул. Пасічна», щоб основний потік пасажирів приміських і міжміських автобусів перевозили саме трамваї, як найбільш місткий і екологічний вид транспорту.

Зважаючи на це, Тарас Батенко звертається до міського голови міста Львова Андрія Садового з проханням спільно із профільними структурними підрозділами Львівської обласної державної адміністрації створити робочу групу із відновлення діяльності автостанції № 6 в зоні пішохідної доступності від кінцевої зупинки трамвая № 2 і вирішити це питання у якомога коротші терміни.