k2CC8ANqKGQpSTrCv2eH.w695Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області.

У зв’язку із проходженням активних атмосферних фронтів та циклонічною діяльністю над Західними областями України очікується ускладнення погодних умов.

В другій половині дня із збереженням до кінця доби 20 травня значні дощі, місцями сильні дощі та сильні зливи, град та сильний град. Грози, пориви південно-східного вітру 17 – 22 м/с, подекуди шквали 25 – 28 м/с.

21 – 23 травня сильні тривалі дощі. Грози, подекуди град та шквали 15 – 20 м/с.

Ускладнення погодних умов відповідає ІI рівню небезпечності (помаранчевий).

У зв'язку з очiкуваними сильними зливами, очiкується пiдйом рiвнiв води над рівнями:
ввечерi 20 травня та впродовж 21 - 23 травня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра на 0,5 - 1,5 м, мiсцями на окремих дiлянках до 2 м. Мiсцями початковий вихiд води на заплаву, часткове пiдтоплення сільськогосподарських угiдь. При сильних зливах та дощах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах iснує загроза утворення селевих потокiв;
21 - 23 травня на рiчках басейну Захiдного Бугу на 0,2 - 0,7 м. Мiсцями затоплення заплав, сільськогосподарських угiдь.

За повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України на сьогодні на території області хмарно. Значні дощі, місцями сильні. Грози, подекуди град. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с, місцями шквали 15 – 20 м/с. Температура повiтря вдень 14 – 19° тепла.

Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки. Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.