7c9cbb9d032890f35fef42ed532a5d650b3ca1a8У мережі показали повний текст рішення Священного Синоду Української Православної Церкви, який відбувся сьогодні, 24 травня в Києві. Документ у соціальній мережі опублікував журналіст "Радіо Свобода" Євген Солонина.

У документі йдеться, що помісна УПЦ зберігає внутрішню єдність і закликає єпископат, духовенство та вірних всі питання, які виникають, обговорювати і вирішувати без ворожнечі, протистоянь і поділу.

"Синод висловив повну підтримку митрополиту Єпіфанію", - написано в документі.

78b84d820e94f09823b181ac17b64c5dМитрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що не мав жодних домовленостей з почесним патріархом Філаретом щодо розподілу керування церквою. Про це він сказав після завершення засідання священного Синоду, пише УНН.

"Я особисто не обіцяв жодному з ієрархів", — зазначив священнослужитель, коментуючи слова Філарета щодо домовленості про керування церквою.

"Давайте подумаємо логічно, як я міг одноосібно обіцяти, що після об’єднавчого собору буде відновлений Київський патріархат? І ніхто не міг обіцяти нікому вже стару структуру. Якщо така була мова, недоцільно взагалі було проводити об’єднавчий собор і об’єднувати українське православ’я, бо зараз інші можуть об’явити — ми зараз відновимо інші структури, які об’єднались і створили єдину Помісну православну церкву", — додав митрополит.

Нагадаємо, раніше Філарет розповів, що була домовленість не тільки з митрополитом Епіфанієм і Президентом, а й з усіма архіреями на Архієрейському соборі, що після отримання Томосу патріарх Філарет буде керувати церквою всередині України, а зовні її буде представляти митрополит Епіфаній.