3847398473298Міністерство закордонних справ Росії заявило про те, що захоплення українських кораблів у районі Керченської протоки не входить до юрисдикції міжнародного арбітражу. Як стверджує прес-служба відомства, Конвенція ООН з морського права не може бути задіяна при вирішенні спору щодо цього інциденту.

Про це повідомляє Дзеркало тижня.

"Заяви, зроблені як Росією, так і Україною, при підписанні та ратифікації Конвенції ООН по морському праву 1982 року, виключають можливість задіяння передбачених Конвенцією процедур вирішення спорів щодо інциденту 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки", - сказано в повідомленні, де також наголошується, що "на даному етапі не йдеться власне про розгляд претензій України".

У російському МЗС кажуть, що під час наступного арбітражного розгляду будуть відстоювати свою позицію, також щодо "відсутності" у арбітражу юрисдикції розглядати цю ситуацію у світлі згаданих обставин.

Нагадаємо, що сьогодні Міжнародний трибунал ООН по морському праву постановив, що РФ повинна негайно звільнити українських моряків і повернути Україні затримані в районі Керченської протоки кораблі.