1 1449 944952 ryasne1Львів'янин Василь Лозовий 14 травня зареєстрував на сайті Львівської міської ради електронну петицію. Чоловік пропонує розморозити проект Львівського Метрополітену. Він також докладно розповідає, чому це має сенс.

Про це пише Galnet.

"Враховуючи той факт, що місто Львів перевантажене, враховуючи затори та дуже велику кількість громадського та приватного транспорту, пропоную розморозити проект Львівського метрополітену, для збереження архітектурного вигляду міста і для безпеки будівель, які занесені до спадщини Юнеско, я пропоную проект метрополітену, який буде побудований не ближче 1-го кілометра у радіусі від Львівської міської ради (Ратуші), на мою думку, проект метрополітену має право на життя, враховуючи сучасні технології його буде набагато легше провести, ніж 25 років тому, ідея метрополітену має право на життя, але станом на сьогоднішній день цей проект заморожений, тому я прошу його розморозити і почати роботи щодо проектування, І хоча б до 2022 року почати будівництво",- пише Василь Лозовий у своїй петиції.

Чоловік також радить не копати вентиляційну шахту на території Палацу Потоцьких чи інших історично важливих будівель. Натомість зробити це на території парку імені Івана Франка. Там, припускає, може бути перша станція львівського метро. Також львів'янин пропонує створити станції на Цитаделі, Погулянці, Коновальця, Княгині Ольги, Сихові та на Рясному. Повний текст петиції можна прочитати.

Петиція з'явилась на сайті ЛМР 14 травня, станом на сьогодні, 12 червня, вона набрала 404 голоси. Для того, щоб її розглянули на сесії Львівської міської ради, вона має набрати 500 голосів. До кінця збору голосів залишається 31 день