1 4920 865В Україні ціни на огірки збільшилися через погодні аномалії.

Ціни на соціальні продукти в Україні в червні 2019 виросли на 70%. Крім того, підвищилася вартість найбільш популярного літнього овоча – огірка. Всьому виною аномально спекотна погода. Температура вже встановила кілька рекордів, і в найближчі дні спаду спеки поки не прогнозують.

Про ріст цін повідомляє голова Національної Ради економічного розвитку Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook, пише РБК-Україна.

"У квітні ціна на перші огірки була навіть дешевше, ніж рік тому. Але останнім часом прийшла спека, і огірки потрібно інтенсивно поливати, або вага їх буде менше, адже огірки здебільшого складаються з води. А з поливом, з водою та її доступністю у нас проблема, особливо на півдні України. Так що на цінах могла відбитися така аномальна спека, яка вже побила всі мислимі рекорди", – пояснює Олексій Дорошенко.

При цьому, раніше експерт прогнозував зниження цін на продукти в Україні. На його думку дефляція відбудеться у серпні поточного року.

"У серпні чекаємо дефляцію за рахунок здешевлення овочів і фруктів, а також стабільної ціни комунальних послуг", – додає експерт.