b123ce3 22Фермерське господарство «Західний равлик», розташоване в с. Солонка на Львівщині, першим в Україні почало розводити змій.

Про це розповіла співвласниця ферми Ірина Юськевич, пише AgroPortal.ua

Близько 70 змій (вужів і полозів) тримають на м'ясо, адже воно зміцнює імунітет, допомагає людям хворим на туберкульоз.

1483449 1880086Змії ростуть 3 роки до «їстівного стану». Їх годують свіжим мальком з рибних господарств (змія не їстиме несвіжий), перепелиними яйцями. Кожна змійка за тиждень з'їдає хоча б одну рибку, одне перепелине яйце, випиває 30 грамів молока.

Ірина Юськевич впевнена, що зміїне м'ясо не стане масовим продуктом, але завжди знайдуться бажаючі спробувати щось нове.

«Страва з змії буде дорогою - орієнтовно 3-4 тис. грн за порцію. Однією змійкою можна нагодувати трьох осіб. Тому що це ж делікатес, ними не наїдаються, як варениками», - додала вона.

1483449 1880087Згодом на фермі планують розводити і отруйних плазунів. Схожі зміїні ферми розвиваються в Узбекистані, Казахстані та на Далекому Сході. Цих плазунів там вирощують не тільки заради м'яса, а й для того, щоб отримати отруту для фармацевтики.

До речі, фермери не мають наміру зупинятися на равликах і зміях. Планується також вирощувати жаб, а в перспективі, можливо, і ферму сарани запустять.