1 gr 06.04.12 krematoriy 01
Фото ілюстративне
Львівська міська рада розпорядилася утворити робочу групу щодо будівництва в місті крематорію. Планують вивчити питання доцільності та можливості такого будівництва.

Про це йдеться у Розпорядженні № 293 від 14 червня 2019 року, пише ІА Вежа.

Згідно з даними документа, робочу групу буде створено з метою комплексного вивчення питання можливості будівництва крематорію у місті Львові (земельне, екологічне, фінансове, суспільне питання, питання можливості залучення інвесторів тощо).

Керівником робочої групи стане Ірина Маруняк, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури, а секретарем робочої групи – Христина Скочинська, яка, до того ж, є головним спеціалістом відділу правової експертизи з економічних та інфраструктурних питань управління правової роботи юридичного департаменту.

До складу робочої групи також увійдуть Сергій Коровайник, Гелена Пайонкевич, Олександр Одинець, Ірина Редько та Олександр Кобзарев.

Нагадаємо, як повідомляла ІА “Вежа”, Юлія Гвоздович, депутат від фракції “Українська галицька партія”, звернулася з депутатським запитом щодо пошуку нових земельних ділянок для поховань у місті Львові. За даними ЛКП “Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг”, сьогодні Голосківський цвинтар є єдиним чинним цвинтарем для львів’ян, а на Янівському, Сихівському, Личаківському кладовищах дозволено лише підхоронювати.

Водночас, відповідно до даних Державної служби статистики, у місті Львові щомісяця помирає понад 800 людей, а площа Голосківського кладовища становить менше як 75 га. “Неодноразово наголошувалося, що місць на цьому кладовищі вистачить максимум на 3 роки. Саме тому місту Львову в найближчий час необхідно додатково долучити ділянку розміром 180 га для утворення нового кладовища”, – заявила Юлія Гвоздович.