Рішенням господарського суду м. Києва 16 березня повністю задоволено позов прокуратури до Львівської обласної ради, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, Стрийського міжрайонного товариства мисливців і рибалок «Лісівник», з участю третьої особи на стороні позивача – Державне підприємство «Стрийське лісове господарство», щодо законності надання та використання 35 491 тисяч га мисливських угідь.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Вказаним судовим рішенням визнано незаконним та скасовано рішення Львівської обласної ради від 15.09.2015 № 1428, а також визнано недійсним укладений на його підставі між Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та Стрийським міжрайонним товариством мисливців і рибалок «Лісівник» договір про умови ведення мисливського господарства.

Суд підтримав законність позовних вимог прокуратури, визнавши, що вказане рішення ЛОР та укладений на його підставі договір було прийнято всупереч положенням Лісового кодексу України, Законів України «Про мисливське господарство та полювання» та «Про тваринний світ», зокрема в частині відсутності подання Держлісагентства України, погодженого з Львівською обласною державною адміністрацією та власником або користувачем земельних ділянок, та інші порушення.

Загалом прокуратурою Львівської області подано 5 аналогічних позовів у яких поставлено вимогу повернути з незаконного володіння майже 130 тисяч га мисливських угідь, з яких понад 30 тисяч – лісові угіддя.