1 47Вранці 7 липня у Польщі на автомагістралі А4 поблизу Янковіце Вельке сталася аварія українського пасажирського автобуса. У результаті ДТП постраждали 11 осіб. Про це повідомляє Західний аргумент із посиланням на TVN24.

50-річний водій автобуса заснув під час керування, у результаті автобус з’їхав у глибокий рів вздовж дороги. На момент дорожньо-транспортної пригоди в автобусі перебували 37 українців, з них два водії та одна дитина.

Постраждали щонайменше 11 осіб. Всі вони отримали травми. Крім того, п’ятеро постраждалих вже покинули медичні установи.

1176117 8728239Згодом заступник Директора Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ (МЗС) Василь Кирилич повідомив, що внаслідок цієї аварії госпіталізовані шестеро громадян України, повідомляє РБК-Україна. У всіх травми середнього ступені важкості.

Решту пасажирів, які не постраждали, розмістили в найближчій школі.

1176117 8728240Причини аварія наразі невідомі. За інформацією Головного управління національних доріг та автомагістралей в місті Ополє, автобус вже витягли з кювету. Він сильно пошкоджений. У ньому вибиті вікна та чимало вмятин.

Консул України підтримує контакт з медустановою, в якій перебувають українці, а також з місцевою поліцією і планує виїзд до медичного закладу.