66611334 379998706204401 1749462006408151040 nУ понеділок, 15 липня, о 18:00 у музеї-садибі Михайла Грушевського на вул. Івана Франка, 154, відбудеться благодійний вечір на підтримку Героя АТО Сергія Загасайла. Сергій отримав важкі поранення під час мінометного обстрілу у травні 2014 році біля Словʼянська. Переніс 15 складних операцій. Відтоді проходить тривалу і дорогу реабілітацію, щоб знову звестися на ноги.

Під час вечора відбудеться аукціон. Його лоти – картини, ляльки-мотанки, які створили дружини, матері АТОвців, волонтери. Всі зібрані кошти передадуть Сергію.

За словами матері Сергія Алли Загасайло, доброчинний вечір організовують волонтери «Народної Самооборони» Львівщини, які уже кілька років допомагають пораненому воїну.

«Я вдячна всім людям, які підтримують Сергія. Я дякую волонтерам, які передали нам дуже багато потрібних речей. Це і речі особистої гігієни, і спеціальне медичне ліжко, і масажний столик. Сергій потребує ще дуже тривалої реабілітації. Найкраще її проходити у центрі «Модричі» у Трускавці. Туди потрібно їздити 3-4 рази в рік. Один курс триває 3-4 тижні, а один день перебування у центрі вартує 4200 гривень. Тому кошти дуже потрібні», - розповідає Алла Загасайло.

«Ми познайомилися із Сергієм узимку 2015 році. Покалічене тіло – але велике серце, щира душа і незламний дух. Це молодий, красивий хлопець, один із тих, чиє життя змінила війна на сході. Завдяки підтримці небайдужих, опіці рідних від крок за кроком зводиться на ноги. І важливо, щоб процес відновлення не припинявся ні на мить. Тому ми організовуємо благочинний вечір, щоб підтримати Сергія, щоб знав – він не один! Є багато людей, яким небайдужа його доля. Тож запрошуємо всіх небайдужих долучитися до благочинного вечора та допомоги Сергію», - додає керівник «Народної Самооборони» Львівщини Валерій Веремчук.