1 00685ree 53nshot 1Перший концерт популярної львівської співачки на підтримку партії чинного прем’єр-міністра відбувся в Пустомитах. Символічно, що місцем проведення обрали парк, нещодавно реставрований, завдяки 5 млн. грн., виділеним урядом Гройсмана. Тут з’явився новий асфальт, відремонтували тротуари, обладнали лавки, встановили зовнішнє освітлення, спортмайданчик та біотуалети. Пам’ятка садово-паркового мистецтва, закладена ще в XIX ст., отримала нове обличчя.

Утім Андріана зі сцени говорить не про садово-паркове, а про інше мистецтво, з яким вона має справу нащодень. Співачка відзначила важливу роботу команди прем’єра щодо підтримки та популяризації української мови, в т.ч. йшлося про квоти на телебаченні та радіо: «Я дякую Володимиру Гройсману за те, що він відчинив двері перед артистами та особисто переді мною. Я довгий час співаю, але багато дверей переді мною було зачинених через те, що я співала рідною мовою. Зараз українським артистам стало набагато краще, тому що українська мова стала модною. Давайте подякуємо людям за те, що вони роблять для нас, для української культури, для української мови, і, зокрема, для українських артистів».

Концерти за участю львівської «зірки» вже побачили в Золочеві, Сколе, Старому Самборі, Городку, Стрию, Миколаєві, Дрогобичі, Яворові та Сокалі. Зазвичай на концертах збирається по кілька тисяч людей. Публіка різноманітна – багато молоді, подружні пари з дітьми, старшому поколінню сучасні україномовні пісні також припали до вподоби. Під запальні мотиви публіка часто йшла в танок, під час повільних пісень влаштовувала імпровізовані флешмоби з запалюванням ліхтариків. Особливо емоційним видавалися моменти, коли зі сцени лунала пісня про героїв, які на Сході захищають Україну від ворогів. Чимало людей плакали.

1 0707 0005eenshot 1

Володимир на концерт уДрогобичі спеціально приїхав із Трускавця. Залишився дуже задоволеним. Йому імпонують як творчість, так і політичні вподобання Андріани: «Уряд Гройсмана упорався з важкими завданнями, які перед ним стояли. Тому, гадаю, потрібно дати цій команді можливість продовжити те, що вона розпочала. Крім того, мені дуже подобається те, що «Українська стратегія Гройсмана» орієнтується, як європейська партія, на середній клас і займається його формуванням в нашій країні».

Богданові, який відвідав концерт у Сколе, 18 років. Свій перший в житті голос на парламентських виборах він також віддасть за «Українську стратегіюГройсмана». «Володимир Гройсман для мене є авторитетом», – каже хлопець, – «Це один з небагатьох прем’єр-міністрів, який так багато зробив для нашої країни. І нова українська школа, яка почала працювати, і політика децентралізації, яку проводив він і його уряд – це дійсно класні позитивні зміни для України. Тому я вважаю, що ця партія – то команда справжніх фахівців, яка знає що робити».

Завершиться тур концертами в Самборі та Червонограді.