1 8686eens h7o845t 1На Львівщині зростає потреба у робочій силі й водночас зменшується кількість безробітних. Станом на 01.07.2019 року офіційно через службу зайнятості роботу шукали 12,4 тисячі безробітних, серед котрих 56,1% становили жінки.

Про це інформує відділ інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

У загальних обсягах пропозиції робочої сили області найчисельнішою була група осіб віком 55-59 років (2,1 тис. осіб або 16,9% ), 51,0% складали працівники, звільнені з підприємств, установ та організацій за угодою сторін (п. 1 ст. 36 КЗпПУ), котрі у термін до одного року після розірвання трудових відносин звернулися за сприянням у працевлаштуванні до служби зайнятості. За професійними ознаками найбільшу частку – 19,1% – склали законодавці, вищі державні службовці, керівники і менеджери. В основному лави безробітних поповнили особи з вищою освітою (59,2%) та мешканці міст (56,5%). Найбільша кількість тимчасово непрацюючих – 23% загальної чисельності безробітних в області – зареєстрована у Львівському міському центрі зайнятості.

– Узагальнюючи ці дані, можна окреслити середньостатистичний портрет безробітного Львівщини, – розповідає директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк. – Це – жителька міста Львова віком 55-59 років з повною вищою освітою, котра останнім часом обіймала керівні посади, ймовірно навіть в органах місцевої влади, звільнилася з роботи за згодою сторін відповідно до п. 1 ст. 36 Кодексу Законів про працю України. Допоможе їй повернутися до трудової діяльності кар’єрний радник, котрий проаналізує рівень конкурентоспроможності на ринку праці своєї підопічної і разом з нею складе покроковий план працевлаштування, враховуючи досвід, професійні знання, наміри та побажання особи, зіставивши їх із пропозиціями місцевих працедавців.

За словами В. Барилюка, завдяки запровадженню інституту кар’єрного радника, застосуванню індивідуального підходу до потреб та можливостей кожного клієнта цьогоріч (порівняно з аналогічним періодом торік) вдалося зменшити з 145 до 140 календарних днів середню тривалість безробіття, а також на 12 днів (до 101) скоротити термін пошуку місця праці (без урахування терміну проходження профнавчання).