Сьогодні, 20 березня, документ під назвою «Про відкликання листа «Про невідкладні заходи з питань забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення м. Львова, у зв’язку накопиченням ТПВ» надійшов на ім’я Андрія Садового від від в.о начальника управління Держпродспоживслужби А.Диби.

Лист, який Форпост отримав у міськраді, датований 20 березня і  який підтверджує наявність  листа від 17 березня.

Диба визнає існування листа від 17 березня, яким було «рекомендовано порядок дій на випадок настання ускладнень санітарно-епідеміологічної ситуації у випадку росту інфекційної захворюваності серед населення міста».

sadovomuВодночас Садового  просять вважати цей лист «недійсним і «відкликаним».

Причиною відкликання стало те, що участь у засіданні 17 березня брала головний спеціаліст управління Г.Я Пилипович, «котрою не чітко сформульовано пропозиції у зв’язку з чим з’явилася спотворена інформація в засобах масової інформації».

Власне тема згаданого листа викликала сьогодні невеликий скандал. Оскільки виданню «Справжня варта» повідомили у відомстві, що Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області не рекомендувало Львівській міській раді закрити навчання у школах міста Львова через начебто критичну ситуацію із вивозом ТПВ на території міста.

«Станом на 20 березня Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області не направляло будь-які листи чи розпорядження на адресу Львівської міської ради щодо припинення роботи закладів освіти міста Львова у зв’язку із ситуацією, яка склалась із вивозом сміття у місті Львові», - повідомили виданню у відомстві.

Нагадаємо, як повідомляла прес-служба міськради, Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області 17 березня таки скеровувало лист міському голові Львова, в якому йшлося про рекомендації припинення роботи закладів освіти міста Львова у зв’язку із ситуацією, яка склалась із вивозом сміття.