volontСьогодні у Жовкві біля супермаркету «Рукавичка» та універмагу зловили псевдоволонтера зі скринькою. Поліція перевіряє усі необхідні документи на збір коштів у затриманого. Про це Форпосту повідомив «укропівець», депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський, який разом із Олегом Вольським затримали чоловіка, що збирав гроші у перехожих.

«Нам уже не вперше телефонує охорона і повідомляє про цих «волонтерів». На днях тут навіть відбулась бійка з АТОвцем, який хотів переглянути в них документи. Нам показали договір Благодійного фонду «Подаруй життя малятку», а потім почали хамити. Ми викликали поліцію», - розповів Ігор Муравський.

17409586 1918169965132168 1943766492 nЗа його словами, на певний час конфлікти із псевдоволонтерами вщухли, однак тепер знову поновились.

volont5«У нас уже прийнято по Львівській області, що нормальні волонтери зі скриньками не ходять, за винятком хіба окремих акцій, коли варять куліш. Скриньки в нас стоять у спеціалізованих магазинах, з якими укладені угоди», - зазначає Ігор Муравський.

volont7Псевдоволонтери, яких доводилось ловити раніше, впереваж були вихідцями із інших областей. «Це були чоловіки зі східної та центральної України, раніше судимі за наркотики, розбій», - говорить депутат.

Поліція наразі перевіряє у затриманого документи.