ditkyxarchЗа фактом отруєння вихованців дошкільного закладу одного із сіл Пустомитівського району відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 КК України (порушення санітарних правил).

У Пустомитівське відділення поліції 20 березня надійшло повідомлення про те, що до Львівської обласної  інфекційної лікарні госпіталізовано семеро дітей, до Пустомитівської районної лікарні двох дітей із симптомами гострого гастроентероколіту. Всі постраждалі – діти віком від двох до п’яти років, мешканці одного села.

Правоохоронці встановили, що у період 16 – 19 березня, до лікарень Львова та міста Пустомити на стаціонарне лікування поступили діти, які відвідували і харчувалися у дошкільному закладі одного із сіл Пустомитівського району. Серед постраждалих дітей, зокрема, троє членів однієї родини – п’ятирічний хлопчик і дві його трирічні сестри.

За даним фактом проводиться перевірка, на місці події працювала слідчо-оперативна група. Призначено ряд експертиз.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним та масовим отруєнням) КК України, що передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.