parassВже більше 2 тисяч поліцейських Донеччини підписали звернення до керівництва держави з проханням позбавити народного депутата Володимира Парасюка недоторканності.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції - керівник Головного управління Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін, передає Укрінформ.

"На сьогодні вже більше двох тисяч поліцейських Донеччини підписали звернення. Кожен наш підпис під ним - це заклик підтримати поліцейських і зупинити огульне беззаконня, що здійснюється окремими народними депутатами", - написав Аброськін.

Він підкреслив, що лист поліцейських до керівництва країни на знак протесту проти дій народного депутата, під заклики якого здійснювались напади на поліцейських, - це звернення передусім до суспільства.

"У правовій державі не може депутат, прикриваючись посвідченням, бити представника влади, якому держава довірила функцію забезпечення громадського порядку. Якщо законодавець, зокрема окремі народні депутати, дозволяють подібну поведінку, то що вже очікувати від звичайних злочинців", - зазначив Аброськін.

Як повідомлялось раніше, народний депутат Володимир Парасюк був одним із учасників блокади ОРДЛО. 14 березня на блокпосту у Слов'янську стався конфлікт між правоохоронцями і блокувальниками за його участю. У результаті семеро працівників поліції опинилися в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.

Генпрокурор Юрій Луценко не виключив, що Парасюку може бути оголошена підозра і як наслідок - до парламенту направлять подання про зняття з нього депутатської недоторканності.