1 0 sh647 ot 1Наразі президент залишився лише в одній юридичній особі - громадській організації «Молодіжний центр «Ліга сміху».

Про це пише Уніан.

Президент України Володимир Зеленський за кілька місяців передав всі свої частки в компаніях соратникам і партнерам.

Про це повідомляє «ЛІГА.net», посилаючись на дані Єдиного державного реєстру.

Наголошується, що всі зміни в структурі власності оформлено навесні 2019 року.

Так давньому партнерові Зеленського Сергію Шефіру, який став першим помічником президента, перейшла частка Зеленського у восьми компаніях.

Старшому братові Сергія Шефіра, шеф-редактору і автору "Студії Квартал-95" Борису Шефіру перейшли долі ще в двох компаніях. Наразі Зеленський залишився лише в одній юридичній особі - громадській організації «Молодіжний центр «Ліга сміху».

Йдеться про 10 компаній, в яких у Зеленського була частка: Виробництво кіно- та відео фільмів, ТВ-програм «Квартал 95». Знаходиться у володінні кіпрської компанії Green Family. Нинішні власники - Сергій і Борис Шефір та Тимур Міндіч. Виробництво шоу-проектів і розважальних програм «Квартал-95». Наразі одноосібним власником є ​​Сергій Шефір. «Студія Квартал 95», організація будівництва. Частку Зеленського в ній отримав Сергій Шефір. Крім нього і Бориса Шефіра в числі її співвласників - бізнесмени Юрій Маховський і Андрій Харламов. Розважальний телеканал «Квартал ТБ», що входить в медіахолдинг 1 + 1 Media. Пакет Зеленського перейшов Сергію Шефіру, тепер у нього 25%. Виробництво мультфільмів Animation Studio. Пакет Зеленського в компанії розділили Борис і Сергій Шефіри - на двох у них тепер 45%. Організація концертів та гастрольних турів «Квартал-Концерт». Частка Зеленського перейшла Сергію Шефіру. Кінокомпанія "Кіноквартал". Перейшла в повне володіння Сергія Шефіра. Ресторан «Фіш-Хаус». Сергій Шефір також отримав частку чинного президента. Кінокомпанія «Гауді Студіо», випуск телешоу. Зараз її співвласниками виступають Сергій Шефір, Борис Шефір, Євген Ярмілко, Алан Бадоєв та Андрій Яковлєв. Компанія звуко-відео- запису «Інвест Аніма». Частка Зеленського в цьому бізнесі перейшла до Сергія Шефіра. Серед інших бенефіціарів - Борис Шефір та Андрій Яковлєв. 50% у компанії з управління активами Актив-Інвест.

Нагадаємо, після перемоги на президентських виборах Володимир Зеленський передав свій бізнес в управління бізнес-партнерам з гарантією повернення через п'ять років.