1 0 710 303Мер Львова Андрій Садовий заявив, що хоче вивезти львівських активістів, які боряться із незаконним будівництвом у Львові.

Про це він заявив під час засідання виконавчого комітет сьогодні, 16 серпня, повідомляє Ірина Юзик, активістка громадської організації "Народна Дія".

"Сьогодні міський голова Андрій Садовий на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради публічно запропонував присутнім на засіданні активістам "Народної дії" злітати в Лондон коштом міського бюджету - перейняти досвід важливої світової столиці у ставленні до спадщини та підходів до нового будівництва в місті".

Попри таку щедрість, громадські активісти відмовились від пропозиції і вважають її образливою.

"Дякуємо Андрію Івановичу за "щедру" пропозицію, але категорично відмовляємося від неї. Також вважаємо її принизливою, бо таким чином пан мер хоче показати нашим активістам "яке ви село і як ви нічого не розумієте".

Активісти нашої громадської організації добре орієнтуються у пам'яткоохоронному законодавстві України і мають на меті зберегти автентичність Львова - єдиного такого унікального міста в нашій державі".