zolochiv«Гору Кузяріна» площею 4 га у селі Підлипці Золочівського району визнали комплексною пам’яткою природи місцевого значення. Рішення про створення нового об’єкту природно-заповідного фонду прийняли депутати Львівської обласної ради під час сесії у вівторок,  21 березня, передає прес-служба ЛОДА.

«За результатами обстежень на території комплексної пам’ятки виявлено зростання 6 видів рослин, занесених до Червоної книги України та 5 видів регіонально-рідкісних, які потребують охорони у межах Львівської області. На цій невеликій за площею ділянці зростає 59 видів судинних рослин», - розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник.

За його словами, об’єкт назвали на честь Олександра Кузяріна, наукового співробітника Державного природознавчого музею у Львові.

Раніше повідомлялось, що "створення такого об’єкту дозволить зберегти особливий ландшафт та унікальні ценози степових схилів західного Поділля. Буде мати водоохоронне та ґрунтозахисне значення, оскільки близько до ділянки знаходяться свердловини забору питної води для Львова.

Окрім цього, при обстеженні навколишньої території виявили перебування метелика махаона, занесеного до Червоної книги України, та гніздування деркача, занесеного до Європейського червоного списку тварин і рослин, що перебувають під загрозою зникнення.

Нагадаємо, станом на січень 2017 року на Львівщині функціонує 357 об’єктів природно-заповідного фонду.