1 0 ns532hot 1Американський мільярдер українського походження і економічний радник колишнього мера Нью-Йорка Рудольфа Джуліані Сем Кислін заявив, що Петро Порошенко за час перебування на посаді Президента України вивів з країни не менше 8 млрд доларів.

Про це Кислін повідомив в інтерв'ю виданню "Страна", передають Українські Новини.

"Тільки Порошенко за час президентства вивів з України не менше 8 мільярдів доларів. Тільки з відомих мені фактів через державну компанію "Центренерго" було виведено від 700 до 800 млн доларів", - заявив Кислін.

На питання журналіста, чи розраховує Кислін повернути ці гроші, він відповів, що розраховує і поверне, але приблизно 6 млрд.

"Розраховую, і я їх поверну. І не тільки я, але й інші інвестори, яких кинули в Україні. З 8 мільярдів, які Порошенко вкрав, реально повернути - приблизно 5 мільярдів. І повертати буде за рішенням судів держава Україна з бюджету. Тобто, кожен платник податків. Тому я і Порошенко звинуватив у геноциді українського народу. Але, сподіваюся, що і Порошенко відповість за все, майном і грошима", - повідомив бізнесмен.

Зі слів Кисліна, у США вже відкриті справи на колишнього президента України.

"Я зараз не можуть розкривати всі подробиці. Скажу лише, що розслідування йде не менше ніж за трьома статтями. Одна зі справ - по грошах МВФ. Точніше, за останній мільярд доларів кредитного траншу. Є підстави вважати, що всі ці гроші пішли не за призначенням, їх вивели у вигляді рефінансування на комерційні банки, а далі - вони розсмокталися по кишенях. Все це робилося за розпорядженням Порошенко.

Рекомендований МВФ директор департаменту НБУ Олександр Завадецький був незаконно звільнений зі своєї посади (на сьогоднішній день він відновлений судом). Тобто, не було контролю і прозорості за витрачанням коштів МВФ".