1 5d5bc2b4d310d28 серпня о 18:30, у Львові відбудеться громадське слухання щодо забудови на вул. Академіка Лазаренка (між будинками №36 та №42).

Як повідомляє 032.ua, слухання влаштовують ініціативні мешканці Франківського району, які не хочуть втратити громадський простір біля дому.

Організаторка слухань - П. Шиманська пояснила, що на ділянці по вул. Лазаренка, 42 у Львові починають будувати багатоквартирний житловий будинок з підземним паркінгом, відповідно до дозволу ДАБІ від квітня 2017 року. Замовником будівництва є НУ "Львівська політехніка", якій міська рада Львова видала містобудівні умови й обмеження ще у 2013 році, але обгворень з громадою тоді не було.

2 5d5bc2b16c2ea

"Будівництво передбачається здійснити на дитячому, спортивно-ігровому майданчику, футбольному полі, відпочинковій та господарській зоні вказаної території. Дозвільні документи не враховують збереження зеленої території, проїзду пожежних машин і доступу пожежників до приміщень, заборони паркування авто всередині житлових кварталів...", - зазначила львів'янка.

Місцеві мешканці виступають проти будівництва та вимагають у міської влади зберегти громадський простір, з огляду на кількість будинків та наявність трьох гуртожитків навколо.

Слухання відбудуться в актовому залі Франківської районної адміністрації (вул. Чупринки, 85). Учасників просять зареєструватися заздалегідь, на підставі паспорта громадянина України.

Додамо, що на початку серпня у Львові також зареєстрували електронну петицію до Львівської мерії з аналогічними вимогами, яку станом на нині підписало 388 людей. Усього потрібно зібрати 500 підписів. Петиція доступна за посиланням.