1 0 2091776 nУ Спеціалізованій бібліотеці ім.Т.Г.Шевченка Львівського УВП УТОС відбулась презентація настільної карткової гри "ThinkЕРИ". Розробником та автором є Адамська Єлизавета, студентка 4 курсу факультету міжнародних відносин НУ «ЛП», модель, фіналістка національного конкурсу «Міс Україна 2019» разом зі своєю командою.

Про це повідомляє Уляна Тарас, директорка парку "Знесіння".

"На жаль, у Львові є тільки одна карткова гра для незрячих, проте її вартість дуже висока і недоступна. Тому я і моя команда розробили карткову гру для дітей з вадами зору та незрячих - «ThinkEPИ». 
Цікаво, що у цю гру можуть грати одночасно діти з вадами зору, та ті, у кого проблем з зором немає. Це допомагає незрячим дітям більш комфортно себе почувати" - зазначила автор Проекту "Included", Єлизавета Адамська.

1 0 72864 n

Для виробництва гри використовувалася вторинна сировина, місцем для складування та сортування якої було обрано парк «Знесіння». Збирали картонні коробки, зокрема від побутової техніки, канцтоварів, піци.

Пілотний проект гри було представлено та подаровано у Спеціалізовану школу #100, 
Громадську організацію ГО «Львівська обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих» (ГОЛОО УТОС) та у 
Львівську спеціальну бібліотеку УТОС.

Цією грою зацікавилися у спеціалізованих закладах міста Івано-Франківськ, куди було відправлено кілька комплектів. Також тестові екземпляри наліслано на факультет спеціальної та інклюзивної освіти НПУ ім. М.П. Драгоманова.

Партнерами проекту є Braille Studio (Луцьк), адміністрація парку «Знесіння», друзі, колеги та небайдужі люди.

У подальшому в планах Єлизавети - використовувати перероблений пластик для виготовлення виробів, які б ставали у пригоді людям з обмеженими можливостями.