lmr56

Під час сьогоднішнього пленарного засідання сесії Львівської міської ради депутати підтримали звернення до голів міст області і голови Львівської ОДА про допомогу у врегулюванні питання захоронення ТПВ зі Львова. Разом з тим мер Львова Андрій Садовий заявив, що в Україні немає розробленої комплексної стратегії поводження з ТПВ і Львів буде першим прикладом в Україні якісної концепції такого поводження.

У ситуації, що склалась у Львові із вивезенням та захороненням ТВП, після закриття за приписом суду міського полігону з ТПВ у с. В. Грибовичі, державні органи влади не вжили заходів щодо визначення полігонів, куди місто могло б вивозити ТВП, які щоденно продукують мешканці та гості. Відтак Львів змушений звертатись із зверненням про допомогу до міст та містечок, органів влади та місцевого самоврядування.

Лише 23 січня 2017 року місто надіслало 411 листів-звернень. Однак отримало лише 196 відповідей, з яких 111 відмов у допомозі від міст, 12 відмов від обласних державних адміністрацій та 15 відмов від міських рад.

Водночас на листи, які місто повторно скерувало минулого тижня, наразі жодної відповіді не надходило.

"Станом на сьогоднішній день орієнтовно 380 майданчиків є переповнені у Львові. Я би просив, щоб ми сьогодні ще раз з вами публічно звернулися до всіх органів місцевого самоврядування з розумінням ситуації, в якій ми опинилися. Не дай Бог, щоб така біда була для якоїсь іншої громади. 

В нас в Україні немає жодного сучасного сміттєпереробного заводу. Розробка комплексної стратегії поводження з ТПВ у Львові буде першим прикладом в Україні якісної концепції такого поводження. Але ми повинні бути солідарними», - заявив Андрій Садового, якого цитує прес-служба мерії.