1 0 7e57355b77948b55Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України повідомила, що на сьогодні в Україні налічується понад 86 тисяч ліфтів, з яких 55 тис. експлуатуються більше 25 років.

Про це пише newformat.info.

Близько 1,5% від загальної кількості ліфтів – непрацюючі. І наразі Мінрегіон працює над розробкою алгоритму взаємовідносин між управителями багатоквартирних будинків та компаніями, що обслуговують ліфти. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Зазначається, що найбільша кількість ліфтів, що експлуатуються 25 років і більше у наступних регіонах: Луганська область – 98%; Херсонська область – 95%, Кіровоградська область – 88 %. Найкращий показник у м. Київ – 46%.

Заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики – начальник управління житлової політики Мінрегіону Світлана Старцева повідомила, що в Україні налічується понад 27 тисяч або 15% багатоповерхівок, які мають ліфти (загалом в Україні більше 180 тисяч багатоповерхівок). І для якісного утримання ліфтового господарства будівель потрібно визначити чіткі взаємовідносини між управителем та обслуговуючою компанією, зокрема їх відповідальності за експлуатацію ліфтами.