lvivspetsДиректор ЛКП «Львівспецкомунтранс» Тарас Стефанишин заявив, що йому не відомий жоден факт викидання львівського сміття у несанкціонованих місцях у всій Україні. Про це він повідомив сьогодні, 23 березня, під час свого довгоочікуваного звіту перед депутатами міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

Під час свого звіту Т. Стефанишин розповів, що підприємство «Львівспецкомунтранс» платить перевізникам відходів 10,4 грн компенсації за 1 км. Тим часом львів’яни платять за вивезення сміття з тарифом приблизно 400 гривень за тонну.

«Кожен перевізник має мати довідку про захоронення, договір про перевезення та акт виконаних робіт», – зазначив він.

Також він повідомив, що підприємство закупило сміттєві контейнери – 162 штук за  692 тис.  грн. та сміттєвоз за 2,млн. грн.

Коли депутати запитали директора «Львівспецкомунтрансу» про те, як підприємство реагує на перевізників-порушників, що забруднюють лісопосадки країни, скидаючи львівське сміття, Т. Стефанишин відповів:

«Особисто я не чув про такі випадки – мені про це не говорили».

Окрім того, він пояснив затримку здійснення аудиту підприємства:

«Затримка аудиту зумовлена тим, що документи були у нас вилучені правоохоронцями».

Під час звіту посадовця депутати цікавилися, як обліковується сміття, коли з’являться ваги, чи можна встановити GPS-системи на сміттєвози, аби знати, куди доїжджають машини.

«Зваження сміття відбувається в кінцевих точках прибуття», – прокоментував Т. Стефанишин, додавши, що на ідею з GPS не погодяться перевізники.