kiosk alkogol 68Як повідомили в юридичному департаменті, сьогодні Львівський окружний адміністративний суд виніс рішення на користь підприємців, які відстоювали право продажу алкоголю в МАФах. Мерія подаватиме апеляцію на рішення суду.

Нагадаємо, депутатський корпус проголосував ухвалу Львівської міської ради про те, щоб обмежити продаж алкоголю у всіх малих архітектурних формах, незалежно від площі.

"Львівський окружний адміністративний суд виніс рішення на користь підприємців щодо дозволу продажу алкоголю в МАФах і скасував наше рішення про заборону продажу.

Мотивацію такого рішення ми будемо в повній мірі знати після отримання рішення суду в повному обсязі. Вважаємо, що, згідно з Європейською хартією місцевого самоврядування, міські ради мають право самі вирішувати питання місцевого значення", — повідомила Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту.

Нагадаємо, почесні громадяни Львова, батьки-вихователі, опікуни прийомних сімей та ДБСТ м. Львова, культурні середовища міста, владики церков публічно висловилися проти продажу алкоголю, тютюну та енергетичних напоїв у МАФах. Свої листи вони скерували міському голові Львова Андрію Садовому.