samsadУчора, 23 березня, на сесії Червоноградської міськради через демарш депутатів фракції «Самопомочі» не було прийняте рішення про затвердження договорів на прийом львівського сміття.

Про це 24 березня у коментарі IA ZIK повідомив міський голова Червонограда Андрій Залівський.

Як повідомив мер, на сесії фракція «Самопоміч» запропонувала прийняти політичне рішення щодо блокади на Донбасі. Йшлося про покарання винних у розгоні блокувальників, звільнення їх з посад.

«Я пояснив, що ми не займаємося розслідуванням злочинів та іншими моментами. Фракція наполягала, щоби розглядати це питання. Питання двічі не набрало потрібної кількості голосів. Тоді депутати «Самопомочі» зі вигуками «Слава Україні!» залишила залу», – повідомив А.Залівський.

Депутати «Самопомочі» пішли геть, не дочекавшись розгляду сміттєвого питання.

«Після такого демаршу для прийняття рішення щодо сміття забракло голосів. До кінця засідання прийшли лише троє із семи депутатів «Самопомочі». Але за цей час зал покинули інші депутати, які готові були голосувати, але з тих чи інших причин пішли, бо подивилися, що «Самопомочі» це непотрібно», – повідомив мер.

Попри те, з його слів, Червоноград на виконання рішення обласної комісії ТЕБ і НС прийме 600 тонн львівського сміття. Затверджуватимуть підписані угоди на сесії вже 25 квітня.

«Якби не демарш «Самопомочі» учора на сесії було би проголосовано це рішення. Минулого і вже цього року ми такі рішення приймали», – додав А.Залівський.

Як повідомлялося, 23 березня Львівська міськрада звернулася до усіх органів місцевого самоврядування України з проханням допомогти та прийняти на захоронення львівське сміття.

Міський голова Андрій Садовий заявив про критичну ситуацію з вивозом сміття – переповнені 380 майданчиків. Мер продовжував стверджувати про блокаду львівського сміття. «Усі полігони готові прийняти відходи, але є негласна команда – не приймати», – заявив він.