goletsШевченківський районний суд м. Львова продовжив строк відсторонення від посади начальнику управління житлового господарства ЛМР Юрія Гольця до 18 квітня 2017 року.

Про це йдеться в ухвалі суду, прийнятій 16 березня, пише ZIK.

Слідчий суддя Шевченківського районного суду, розглянувши клопотання військової прокуратури Західного регіону України, ухвалив продовжити строк відсторонення Юрія Гольця від посади начальника управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради до 18 квітня 2017 року включно.

Це провадження було відкрите відразу після того, як 16 листопада 2016 року співробітники військової прокуратури та СБУ затримали Юрія Гольця при спробі отримати хабар у розмірі 90 тис. грн.

2 грудня чиновник вийшов на волю під заставу у розмірі 2 млн грн.

Найцікавішим є те, що чиновник попався на хабарі фактично відразу ж після того, як йому 1 листопада 2016 року було оголошено підозру у службовій недбалості, яка призвела до виникнення трагедії на Грибовицькому звалищі. Тоді Юрію Гольцю обрали міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання та навіть залишили на посаді.

По цій справі триває окреме провадження, з яким, проте, не все просто.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці 21 березня написала журналістка Наталка Волосацька:

«Підготовче засідання у Галицькому районному суді мало відбутись о 10.00, а відбулось о 9.00. Суддя Зубачик Наталя Богданівна зачинилась у кабінеті і не вийшла до журналістів щоб пояснити чому так сталося. Секретар судового засідання від нас теж втекла. Речник суду сказав, що переносити засідання не мали би і він про таку практику чує вперше».