forumВчора та сьогодні у Львові відбувається V Форум місцевого самоврядування. Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин заявив, що ні він, ані голови районних рад Львівщини офіційного запрошення на цей Форум не отримали.

"Мабуть, вважає Андрій Садовий, і комунальна установа очолюваної ним ради «Інститут міста», що виключно серйозні експерти з місцевих питань гідні бути серед доповідачів та учасників такої поважної імпрези. Ну, і якось не зовсім впадає в око, що половина із заявлених доповідачів є членами партії «Самопоміч».

Та й не схоже на те, щоб я себе зараховував до великих фахівців зі самоврядних питань - всього лише дві і третина депутатської каденції за плечима, дійсний тренер Інституту політичної освіти, Української школи політичних студій, всього півтора року очільник обласної ради і головування лише у якихось двох регіональних самоврядних асоціаціях. Напевно, і на загал, Львівська обласна рада не до кінця відає питаннями місцевого самоврядування, раз запрошення на участь у цьому Форумі на офіційну адресу ради не надійшли.

Але от дивина, яка змушує ще більш саркастично посміхнутися. За моєю інформацією, жоден з голів районних рад Львівщини також не є запрошений на цей Форум. Ну, воно і не дивно, адже серед них членів «Самопомочі» немає...

Тож і цього разу, як і торік, Форум місцевого самоврядування відбудеться БЕЗ місцевого самоврядування. Ну як мінімум без його активної частини, принаймні зі Львівщини", - написав він у своєму блозі на Zaxid.net.

Разом з тим команда Інституту міста спільно з партнерами V Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування  підготували насичену програму для 500 учасників заходу. Теми шістнадцяти панельних дискусій є важливими та актуальними в розрізі розвитку місцевого самоврядування в Україні.

У коментарях до допису Олександра Ганущина дехто з користувачів поділив його думку, написавши, що Форум місцевого самоврядування став форумом "Самопомочі" і більше схожий на з'їзд цієї партії.