1 0 4d1d a3c7 921b1cbf72d0Одне з них виявлено на кордоні з Румунією в Чернівецькій області, інше – поблизу авторинку в Ужгороді.

Про це пише mukachevo.net.

Перетинаючи кордон України з Румунією в Чернівецькій області, можна побачити "кладовище євроблях". Це парковка автомобілів, конфіскованих поліцією та митною службою. Більшість з автомобілів – напіврозібрані, побиті, зі спущеними колесами.

1 0 4904 84f0 08ccb4c28c41 1 0 c9b8 4aba b03b 9ff7b0bdcef7

Ці автомобілі силові органи забрали за порушення митного порядку, контрабанду та інше. За рішенням суду ці авто можуть повернути власнику або продати.

За законом виконавча служба такі автомобілі повинна 3 рази виставляти на аукціон, а якщо їх ніхто не купить, автомобіль можуть передати в користування благодійним громадським організаціям та фондам, або утилізують. На практиці ж виходить так, що утилізувати автівки ніде, вони не продаються, і фондам через іноземну реєстрацію їх не передають. Тому тони металобрухту на роки застрягли на стоянках.

Як розповів колишній працівник прикордонної служби України, на Закарпатті теж є сотні таких автомобілів. Але на кордоні для них немає місця, тому їх одразу відвозять на спеціальний штрафмайданчик, де вони і залишаються на невизначений термін.

Один з таких майданчиків розташований поблизу ринку Краснодонців в Ужгороді. Потрапити туди проста людина не може. Хороші авто зазвичай "розбирають" свої. Залишаються тільки нікому не потрібні старі автівки з європейською реєстрацією.

Точно відповісти, коли їх утилізують, ніхто не може. Тому вони й далі приречені ржавіти на автомобільних цвинтарях.