foto334756348На сьогоднішнє засідання сесії міської ради було винесено ухвалу про закупівлю мультитач панелей для шкіл Львова. Вони будуть придбані ЛКП «Міський центр інформаційних технологій» на умовах фінансового лізингу. За відповідне рішення проголосувало 47 депутатів.

Відповідне рішення поліпшить якість надання освітніх послуг та інформатизацію освітнього середовища закладів освіти м. Львова.

«Інтерактивні панелі — це необхідний засіб для навчання сучасних дітей. Тільки підручника, зошита і дошки зараз вже недостатньо. Наші діти привикли до сучасних ґаджетів, тому інтерактивна панель допомагає їм використати ті знання, які вони вже мають, та можуть побачити ті речі, які ми не може продемонструвати наживо. До прикладу, не всі школи є обладнані сучасними кабінетами хімії, а за допомогою цих панелей є можливість багато чого навчитись провести будь-які лабораторні, практичні роботи з хімії чи фізики. Окрім того, з такими панелями можна побачити цікаві речі з математики, зокрема геометрії, помандрувати в стародавній світ на уроках історії, подивитись на різні явища, що відбувають в дикій природі. Це сучасний засіб, який використовується у всіх наших навчальних закладах вчителями усіх предметів. Наші школи забезпечені мультитач панелями у різній кількості: десь по 2, десь більше 4. Якщо ми придбаємо ще 100 нових панелей, то кожна наша школа буде мати щонайменше 3 інтерактивні мультиборди», — розповідає начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Нагадаємо, згідно з програмою «Львів-2020» кожна школа міста повинна бути забезпечена мультибордами, щоб навчання дітей було інтерактивним та сучасним. Зараз у кожному навчальному закладі міста є мінімум по одній мультитач панелі, а у деяких школах — по 3−4.