bilorusy protestУвечері 26 березня у Львові пройшла акція солідарності з затриманими під час протестів у Білорусі активістами, інформує Zaxid.Net.

На акція до Ратуші прийшли близько 50 людей. Частина з них тримала плакати зі словами підтримки білорусів – «Права людини понад усе», «Львів солідарний зі студентами Білорусі», «Вільні люди – вільна країна», «Разом і назавжди» та інші.

Організатори акції закликають владу Білорусі припинити репресії щодо учасників мирних акцій.

«Незважаючи на мирний характер мітингів, що відбуваються по всій країні, влада організувала масові переслідування їх учасників. Ми приєднуємося до вимог білоруської громадськості та вимагаємо від державних органів Білорусі негайно припинити репресії щодо учасників мирних зібрань, а також правозахисників і журналістів», – йдеться в заяві, яку поширили організатори перед акцією.

Зазначимо, у суботу, 25 березня, під час відзначення річниці оголошення незалежності Білоруської Народної Республіки (Дня Волі) затримали щонайменше 300 осіб. Цього дня у Мінську опозиція намагалася провести святкування Дня Волі, але потенційних учасників акції зупиняли кордони міліції. Після цього тисячі активістів стали рухатися до центру Мінська з іншого місця, але невдовзі були зупинені міліцією, відбулися масові затримання.

Подібне відбулося у неділю, 26 березня, у Росії, під час мітингів проти корупції. За попередніми даними у Москві затримали більше 500 учасників акцій протесту.