34878567363533На Львівщині правоохоронці повідомили про підозру в зловживанні службовим становищем посадовцю державного підприємства та його спільнику.

Як встановили працівники слідчого управління ГУ Нацполіції у Львівській області підозрюваний разом із спільником організував незаконну схему із заволодіння бюджетними коштами та отримав від підприємця неправомірну вигоду в сумі майже 17 тисяч євро.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що у 2018-2019 роках посадовець - голова тендерного комітету, діючи за попередньою змовою з групою осіб та зловживаючи своїм службовим становищем, організував незаконну схему із заволодіння бюджетними коштами під час проведення тендерних торгів із закупівлі електричних акумуляторів. А саме – провів контрольовану закупівлю товару за кошти державного підприємства з наперед визначеним переможцем та отримав неправомірну вигоду в сумі майже 17 тисяч євро від керівника приватного підприємства.

Зловмиснику, 44-річному львів’янину, повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Також поліцейські повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27 – ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, 43-річному підприємцю - співучаснику (пособнику) скоєння цього злочину.

Суд обрав для посадовця та його пособника міру запобіжного заходу – тримання під вартою терміном на шістдесят діб з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування триває.