Цензор.Нет

sadovyj poroshenkoМер Львова Андрій Садовий стверджує, що Президент Петро Порошенко робив йому багато політичних пропозицій - і очолити партійний список БПП на виборах, і областю керувати, і навіть стати на чолі уряду.

Про це він заявив в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"Ну послухайте, ну, він мені пропонував багато різних посад. Він мені колись там:" Хочеш, областю керуй? "," Хочеш йти в уряд працювати? "," Хочеш очолити мій партійний список на виборах? "Потім:" очолюй уряд! "тобто всі можливі пропозиції!", - зазначив Садовий.

Читайте на "Цензор.НЕТ": "Порошенко повинен піклуватися про те, щоб всі люди, які задекларували свої статки, тепер довели, де вони ті кошти взяли", - Садовий

Але Садовий, за його словами, вирішив йти "своїм шляхом".

"Якщо говорити про уряд, то ми ж є де-юре парламентсько-президентською республікою, відповідно - посаду прем'єра повинна пропонувати коаліція і партія, яка взяла більшу кількість голосів. Вона і повинна мати право на прем'єра, правильно? З точки зору здорового глузду так повинно бути. коли він мені пропонував очолювати їх список на виборах, я говорив: "я взагалі вважаю аномалією іменні партії". Ну, уявіть собі: "блок Обами". Або, коли у нас були вибори, в Англії був Камерон. Те що це має бути - блок Камерона? Це аномалія, ми повертаємося в первіснообщинний лад. Партії повинні бути ідеологічними; тим більше, у всьому світі є чітка жорстка можливість, що Президент повинен бути позапартійним особою. І повинен бути Гарантом для всіх інших ", - зазначив мер Львова.