56764677 2021405001248042 6298720920001314816 nВиконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення «Про гуманне ставлення до тварин», яким визнає їхню експлуатацію в цирках та дельфінаріях неприпустимою.

Відтак, місто підготує відповідне звернення до президента та прем’єр-міністра щодо невідкладного внесення змін до законодавства України у сфері захисту тварин. Також передбачено створення Центру для реабілітації тварин, які постраждали від жорстокого поводження, на території регіонального ландшафтного парку «Знесіння».

«У Львові нам вдалось якісно організувати роботу нашого ЛКП „Лев“ — до котиків і песиків там максимальна увага, лікування, догляд, прилаштування. Але питання диких тварин — це тема, яку дебатують у всіх цивілізованих країнах світу. Те, що сьогодні виробляють з тваринами в цирках, дельфінаріях — це знущання, такі недопустимі на території Львова. Ми звернулись до керівництва держави, щоб були зміни до законодавства України, щоб у всіх українських містах та селах припинили знущатись над тваринами і Львів готовий показати приклад.

На території парку „Знесіння“ ми облаштовуємо реабілітаційний центр, який дасть можливість тих тварин прилаштувати, вилікувати, і діти їх зможуть прийти і побачити в природньому середовищі. Ми вже сьогодні в парку маємо близько 200 тварин. Ми даємо імпульс щодо проекту, який буде зроблено, щодо коштів, які ми будемо виділяти, щоб бути пілотним містом для України, бо тварини мають мати гідне поводження», — заявив мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, раніше у Львові було прийнято рішення про заборону пересувних та інших мобільних цирків.

До слова, від використання тварин у циркових виставах повністю або частково відмовилися близько півсотні країн світу. Наприклад, загальнонаціональна заборона на експлуатацію тварин діє в Австрії, Угорщині, Великій Британії, Греції, Данії, Італії, Нідерландах, Хорватії, Чехії, Швеції, Фінляндії та Ізраїлі. Локальні заборони запроваджено в США, Австралії, Аргентині, Бразилії, Бельгії, Німеччині, Іспанії, Норвегії, Естонії тощо.