Gai 1Міністерство внутрішніх справ України планує змінити систему штрафів за перевищення дозволеної швидкості. Про це глава МВС Арсен Аваков заявив на зустрічі з членами комітету Верховної Ради з правоохоронної діяльності. Про це повідомляє Сьогодні.

"Аваков зазначив, що на наступний рік МВС планує низку законодавчих ініціатив, мета яких – підвищити рівень безпеки дорожнього руху, змінити систему штрафів за перевищення швидкості руху і знизити поріг перевищення руху", – сказано в повідомленні.

Раніше в поліції попереджали, що на дорогах України збільшиться кількість пристроїв для вимірювання швидкості TruCam.

Радари для фіксації порушень швидкісного режиму повернулися на дороги України в жовтні-2018 після чотирирічної паузи і низки резонансних ДТП.

Порушникам швидкісного режиму загрожують штрафи. Постанова виноситься в електронному вигляді, на планшеті, відразу заноситься в базу і роздруковується в паперовому варіанті. Штрафи залишилися незмінними – 255 гривень за перевищення більше 20 км/год, і 510 гривень – якщо перевищення становить понад 50 кілометрів на годину.

Повернення на дороги ручних вимірювачів швидкості, – це перший крок уряду до зменшення кількості загиблих в аваріях. Наступний етап – установка на патрульні машини мобільних пристроїв. Вони фіксуватимуть порушення навіть під час руху поліцейських авто. Згодом вулиці і траси оснастять автоматичними камерами, про які в уряді говорять уже кілька років.