2938748239Проект передбачає створення у м. Львові на базі одного з найстаріших кінотеатрів Львова на вул. Б. Хмельницького, 11, сучасного креативного закладу культурного спрямування, який поєднуватиме у собі центр кіномистецтва, кінотеатр, простір для проведення зустрічей, конференцій та семінарів, кафетерій, коворкінговий майданчик, простір для навчання фото- та кіномистецтву, проведення різноманітних театралізованих дійств та виставок.

«Над цим проектом ухвали працювала робоча група з працівників відповідних департаментів та представників громадськості, і в процесі роботи було вироблене гасло проекту „Врятуймо кінотеатр“. Театр, який був в історичній будівлі на вулиці Б. Хмельницького, зараз перебуває не в найкращому стані. Тому виникла ідея у залученні приватних інвестицій для реконструкції цього приміщення і створення там такого кінопростору», — сказав Роман Старецький, в. о. начальника управління інвестицій та проектів ЛМР.

kinoprostirЯк йдеться в ухвалі, об’єкт інвестування — нежитлові приміщення колишнього кінотеатру ім. Богдана Хмельницького загальною площею 550,20 кв. м на вул. Б. Хмельницького, 11 для створення кінопростору.

Мета проекту — організація нового особливого простору, який буде популяризувати серед львів’ян і гостей міста історію кіно, пов’язану зі Львовом (починаючи з першої половини ХХ століття до сучасності), та перспективи розвитку кіноіндустрії у майбутньому.

Кінопростір буде слугувати для проведення кінопоказів світового та вітчизняного кіно, короткометражних фільмів, організації тематичних вистав, п’єс та постановок, зустрічей, конференцій, презентацій, прес-конференцій, поетичних, музичних вечорів, виставок та інших культурних заходів, проведення навчань, семінарів, майстер-класів, воркшопів з фото- та кіномистецтва, функціонування фото- та відеостудії з зеленим екраном типу «Хромакей», простору у форматі коворкінгу.

0239489284293Інвестиційний проект передбачає зобов’язання інвестора протягом 3 років з дати підписання договору оренди та інвестиційного договору ввести в експлуатацію цей кінопростір з компонентами відповідно до концепції, а також провести інші ремонтно-реставраційні роботи фасаду будівлі за адресою вул. Б. Хмельницького, 11.

Довідка: У будинку за сучасною адресою вул. Б. Хмельницького, 11 діяв кінотеатр зі зміною назв і власників: “Сфінкс” (1913–1918, 1926–1933), “Мева” (1933, 1941–1944), “Адрія” (1933–1939), “Кінотеатр ім. 17 Вересня” (1946–1949). З 1949 р. він називався “Кінотеатр ім. Б. Хмельницького”. У 1990-х рр. основу репертуару складали стрічки індійського виробництва. У 2007 р. Львівська міська рада ухвалила рішення про ліквідацію Державного комунального підприємства “Кінотеатр ім. Б. Хмельницького”.