1 0 bQkOPY6pAMhXRGc1oe3G.w575У середній загальноосвітній школі №82 на вулиці Шафарика зафіксували випадок захворювання дитини на менінгіт.

Про це повідомили на порталі оперативних новин Varta.

Сьогодні, 11 жовтня, до адміністрації порталу «Варта1» звернулася мати дитини, яка начитється в середній загальноосвітній школі №82 на вулиці Шафарика, 13. Жінка повідомила, що у їх школі зафіксовано випадок захворювання дитини на небезпечне захворювання – менінгіт.

«В управлінні освіти Львівської міськради такий факт дійсно підтвердили. Зафіксовано випадок захворювання однієї дитини.  Батьки занепокоєні, оскільки загальношкільного карантину в школі не було оголошено», – поінформували також на порталі новин.

Голова ГО «Батьківська рада Львівщини» Олена Пономарева також прокоментувала ситуацію: «Адміністрація школи відмовляється закривати школу на карантин. На яких підставах? На пару днів мають закрити!!! При виявлені забов’язані провести епідеміологічне розслідування, протиепідемічні та профілактичні заходи, медичний огляд контактних дітей та вчителів.

«Менінгококова інфекція – це гостре інфекційне захворювання. Збудник передається з крапельками слизу при кашлі, чханні, розмові. Збудник інфекції нестійкий у навколишньому середовищі. Достатньо провести якісне вологе прибирання та провітрювання приміщень і збудник гине. Але діти мають бути в ці дні відсутні і вчителі», – зазначила правозахисниця.

Директор школи №82 Тетяна Іванів розповіла в коментарі порталу «Варта1» про: «Нам повідомили з лікарні, про те, що лежить дитина, з нашої школи з діагнозом «менінгіт», але з формою, яка не передається повітряно-крапельним шляхом. Того ж дня ми повідомили управління освіти згідно інструкцій. В інші установи – в департамент охорони здоров’я – повідомляє безпосередньо лікарня».

Тетяна Іванів також повідомила: «У школі нами було проведено низку заходів протиепідеміологічних заходів – дезинфікація приміщень, яке ми робимо систематично щодня, провітрювання класної кімнати, шкільний лікар проводить щодня огляд дітей, а також проводить профілактичні бесіди. Також можу запевнити, що дана форма менінгіту не передається  повітряно-крапельним шляхом. Відповідно загрози зараження інших дітей немає».

Директор школи №82 запевнила: «Ця форма менінгіту не передається повітряно-крапельним шляхом і жодних звернень про закриття ні від санепідстанції, ні від Департаменту охорони здоров’я не було. Якщо би була хоч мінімальна загроза зараження для дітей, у департаменті охорони здоров’я зреагували б на це миттєво, і відповідно закрили б школу на карантин. У нашому випадку цього немає».