z1570829566a275i36-річного українського актора Юрія Чеботарьова, який працює в Познані у театрі Biuro Podróży, побив колишній працедавець, який не хотів виплачувати українцеві зарплату. Про це повідомляє Zaxid.net.

Як повідомляється, чоловіка госпіталізували із поламаним носом із піцерії, в котрій він підробляв у вільний час. За його словами, 10 жовтня, пізно ввечері, розпорядник закладу розбив йому носа, коли українець прийшов вимагати заборгованість зі зарплати.

Про сам факт побиття Чеботарьов повідомив про на своїй сторінці у Facebook опублікувавши також фото зі слідами побоїв.

«Зламаний ніс і сліди душіння на шиї – так зі мною розраховувався керівник піцерії, в якій я заробляв гроші на життя у Польщі... Ця подія була шокуюча», – написав він.

«Керівник закладу у день звільнення за згодою сторін ще три тижні тому не виплатив рахунок і сказав прийти 10 жовтня о 22:00 за грошима. Зважаючи на те, що я іноземець, намагався мене обдурити, а коли зрозумів, що не вдається, почав погрожувати і душити. Це змусило мене викликати поліцію. До приїзду поліції керівник піцерії усіма способами провокував мене, та, не стримавшись, завдав удару в обличчя», – розповів Чеботарьов.

За його словами, він не наважився оборонятися, оскільки якби залишив «хоча б один синяк на керівнику піцерії» був би депортований.

Як пише Gazeta Wyborcza, після року роботи Чеботарьов вирішив звільнятися з піцерії Tivoli три тижні тому, перед важливими театральними гастролями. Однак працедавець не давав йому згоди на поїздку, змушуючи зробити вибір: або робота, або театр. Актор вибрав театр.

Заборгованість складала приблизно 1700 злотих (10 тис. грн). Розпорядник закладу погодився видати працівникові 900 злотих, а про решту сказав, що залишить собі для супутніх соціальних виплат. Саме після відмови повернути гроші Чеботарьов викликав поліцію.

Сам інцидент трапився ближче до закриття закладу, перед 23:00. Шеф вимагав від колишнього працівника покинути приміщення, але Юрій відмовлявся, бо йому в поліції сказали, щоб чекав на прибуття поліцейської групи.

«Керівник знову почав мене силою виштовхувати зі закладу, а вкінці вдарив мене головою в ніс», – розповів Чеботарьов.

Поліція міста Познань підтвердила, що був виклик до закладу громадського харчування, а на місці виявили потерпілого. Слідство наразі не розпочалося. Юрія Чеботарьов, знайшовши адвоката, подаватиме заяву про злочин правоохоронцям у понеділок.

Українець має претензії до роботи польської поліції.

«Дивною була поведінка поліціантів: вони зовсім не хотіли бачити, що все моє обличчя в крові, не переглянули записи відеокамер. Єдине, що викликали швидку. Спасибі й на тому», – написав Юрій у Facebook.

Керівник піцерії заперечує, що побив українця, стверджуючи, що це наклеп.« Авжеж, ми почубилися, але я його не вдарив. Після конфлікту Юрій вийшов зі закладу й повернувся вже в такому стані... Може, він вдарився до якогось канта», – сказав розпорядник закладу, який при цьому відмовився надати журналістам записи камер.

Колишній консул України в Познані Вітольд Горовський заступився за Юрія Чеботарьова.

«Я знаю Юрія вже кілька років. Завжди проймав мене якогось кшталту несміливою, делікатною, але одночасно сильною особистістю», – написав Горовський на Facebook та похвалив Чеботарьова за моновиставу «Майданутий», котру він поставив у театрі Biuro Podróży.

Директор театру Мацєй Новак висловив намір надати підтримку Юрію. Новак заявив, що в його театрі українська тематика та самі українські люди займають дуже важливе місце. Із засудженням вчинку польського підприємця виступили низка польських діячів культури, із котрими, очевидно, перетинався Чеботарьов.

Юрієві Чеботарьову 36 років. Він родом із Червонограда. Навчався акторській майстерності в Києві та в Харкові, працював у театрах Києва, Харкова, Львова. Співзасновник гурту «Бандурбенд», котрий активно гастролював по українських фестивалях усередині 2000-х. Переїхав на роботу до Польщі три роки тому.