Організатори фестивалю «AlfaJazzFest» пояснили, що вони домовлятимуться з громадськими активістами, які їх пікетуватимуть у Львові. Також в оргкомітеті фестивалю не бачать проблеми у тому, що їхнім спонсором є російський «Альфа-банк».

Про це під час прес-конференції у Львові розповіла співорганізатор фестивалю Наталія Горбачевська, передає кореспондент Вголосу.

Організатор фестивалю також бідкається, що цьогоріч через ситуацію в країні їхні спонсори неохоче виділяють кошти на проведення фестивалю у Львові.

«Тут ми не представляємо жодну юридичну організацію, а тому я не говоритиму від імені банку, який є нашим спонсором. Я не уповноважена озвучувати офіційну позицію банку. Але від нього ми отримали підтвердження фінансової підтримки. Через сьогоднішню ситуацію,а цьогоріч всі партнери відчувають це. У всіх наших партнерів серйозні проблеми з фінансами. Справи усіх компаній, які нас фінансують, виглядають не надто позитивно, усі скорочують бюджети. Проте всі партнери розділять одне, що потрібно інтегрувати Україну в Європу. Ми докладаємо зусиль, щоб проект розвивався», - наголосила Наталія Горбачевська.

Окрім того, як зазначила організатор фестивалю, вони з назви «Alfa Jazz Fest» слово «альфа» через асоціації з російським банком забирати не планують.

«Коли ми створювали назву фестивалю, я роздумувала над тим, чи не асоціюватиметься це з конкретною юридичною особою. Адже такі асоціації можуть ускладнити збирання грошей на проведення даного фестивалю у інших спонсорів. Зараз фестиваль – це бренд, який ми створювали сім років. Щодо нинішньої ситуації в Україні, ми аналізували ідеї, що нам робити, щоб уникнути невдоволення: думали проте, що, можливо, один рік не проводитимемо фестиваль. Але якщо його не буде один рік, то його може не бути взагалі. А зміна назви – це дуже небезпечна історія. Кожен сам вибирає для себе, з ким йому працювати. І у нас немає сумнівів, що ми робимо правильно. Не розглядаємо можливості зміни назви, бо ми віримо у те, що робимо», - наголосила Наталія Горбачевська.

Як додав один з співорганізаторів фестивалю Олексій Коган, зміна назви може й вплинути й на закордонних музикантів, які можуть відмовитись від участі у фестивалі.

«Музиканти бояться пострадянських країн, бо думають, що тут на кордоні треба давати хабар. У нас була ситуація, коли музиканти заявили, що у них є інформація, що за перетин українського кордону потрібно платити 3 тисячі євро, ми не змогли їх переконати у тому, що це не так. А тому на кордоні мусів бути присутній наш менеджер. Ми не хочемо руйнувати імідж фестивалю, це дуже клопітка робота і бренд тут важливий», - додав Олексій Коган.

Як зазначають організатори «Alfa Jazz Fest», з громадськими активістами Львова щодо бойкоту фестивалю вони намагатимуться домовитись сьогодні.

«Не перший рік є люди, які дискутують. чи потрібно проводити цей фестиваль. Сьогодні зустрінемось з тими, хто нас бойкотує. Діалог є, і я сподіваюсь, що на зустрічі ми знайдемо якийсь конструктив», додала Наталія Горбачевська.

Додамо, що фестиваль «Alfa Jazz Fest» планують провести у Львові з 23 по 27 червня. Також після фестивалю ці ж організатори хочуть організувати на площі Ринок концерт, присвячений Дню Конституції.