1 0 45en9s9h6ot 1107-річну будівлю банку на розі вул. Гнатюка і проспекту Свободи придбала київська компанія «Лоудстар».

Про це пише ZAXID.NET.

5-поверхову будівлю банку на розі вул. Гнатюка та просп. Свободи купила фірма, пов’язана із колишнім народним депутатом від «Партії регіонів» Володимиром Зубиком. Майже 2000 м² у центрі Львова компанія «Лоудстар» придбала за 5 млн доларів.

Будинок на вул. Гнатюка, 2, який є пам’яткою архітектури місцевого значення, належав «Промінвестбанку». З 2014 року банк припинив свою діяльність у цьому будинку, і він тривалий час залишався закинутим. На початку вересня будинок продали.

Судячи з витягу з інформації у реєстрі нерухомості, 9 вересня приватна київська нотаріуска Наталія Явдюк уклала договір купівлі-продажу 5-поверхового будинку загальною площею 1996 м². Судячи з документів, власником приміщень «Промінвестбанку» стало акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Лоудстар». 13 вересня ця ж нотаріуска зареєструвала право власності компанії на колишні приміщення банку.

У витязі з реєстру нерухомості не вказано, скільки новий власник заплатив за будинок. Однак на сайті «Промінвестбанку» досі активне оголошення про продаж цього будинку за 125 млн грн (орієнтовно 5 млн доларів США, або $2500/м).

На сайті «Промінвестбанку» вказано, що вартість будинку становить 125 млн грн.

Бенефіціарними власницями компанії «Лоудстар», яка викупила будинок, є заступниця комерційного директора однієї з найбільших будівельних компаній України «Інтергал-Буд» Анна Лаєвська та ще одна працівниця цієї ж компанії Катерина Закалюжна. Власником Інтергал-Буду, як відомо, є колишній нардеп від «Партії регіонів» Володимир Зубик. У своїй декларації за 2018 рік Зубик вказав, що отримав дохід від здачі в оренду приміщень компанії «Лоудстар».

У договорі про купівлю-продаж будівлі банку вказано, що від імені фірми «Лоудстар» діє ТзОВ «Компанія управління активами «Крістал Ессет Менеджмент». Ця компанія володіє контрольним пакетом акцій «Лоудстару».

Власником компанії «Крістал Ессет Менеджмент» є Сергій Чумак, а директором – Валерій Кулаков. Кулаков свого часу був помічником та довіреною особою екс-нардепа Володимира Зубика. Компанія «Крістал Ессет Менеджмент» також управляє активами будівельної компанії Зубика «Інтеграл-Буд». Невелика частина (0,01%) акцій будівельної компанії «Інтеграл-Буду» також належить власнику львівського готелю «Ріус» Ігорю Кухару.

Власника «Крістал Ессет Менеджмент» Сергія Чумака також пов’язують з Володимиром Зубиком. За даними журналістів «Наші гроші», він позичав екс-нардепу чималі гроші.

Довідка:
5-поверхову будівлю банку на вул. Гнатюка, 2 звели у 1911-1912 роках за проектом архітектора Матвія Блехи. Спочатку тут розташовувався Празький банк, а згодом – «Промінвестбанк», який припинив роботу у 2014 році. Цей будинок є пам'яткою архітектури місцевого значення.