muzeumПрацівники Природознавчого музею у Львові скерували відкритий лист до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, міністра освіти Лілії Гриневич, президента НАН України Бориса Патона та інших посадовців, в якому повідомили про скрутне фінансове становище, в яке потрапив музей.

«Наш Музей опинився цього року в катастрофічній ситуації - фінансування, яке ми отримали від Президії Національної академії наук України в половину менше від мінімально необхідного (під цим ми розуміємо зарплату, оплату комунальних послуг та охорони, решта – ми вже давно звикли шукати самі). Зменшення фінансування тривало впродовж останніх 5 років - у 2013 році ми отримали 70 % коштів від запланованих мінімально необхідних, а в 2017 році – лише 55 %. Ані про наукові відрядження, ані про закупівлю необхідного обладнання та реактивів, створення виставок та освітніх програм немає навіть мови», - йдеться у повідомленні.

Працівники Музею зазначають, що розуміють складне економічне становище у країні, та попри це наголошують на важливості музею як установи з унікальними колекціями та неймовірно багатою історією для суспільства. Науковці продовжують працювати із повною віддачею навіть в таких складних умовах, шукаючи додаткові кошти на виставки, експозицію та освітні акції.

«Та цього року наше зменшене на половину фінансування означає одне – півроку Музей не має можливості здійснювати оплату праці, комунальних послуг, послуг охороними просто маємо закритись. Ми робимо знання доступними!» - так звучить гасло нашого Музею. Прикро, що ми не зможемо виконати своїх зобов'язань перед Вами ні щодо нової експозиції, ні щодо нових освітніх програм», - наголошують науковці музею.